17 Mart 2015

20 Mart Güneş Tutulması

20 Mart günü, saat 11:36 da bir Güneş tutulması olacak. Bu tutulma Balık burcunda gerçekleşeceği için Balık burcuyla ilgili konuları bir an da gündemlerimize taşıyacak. Balık burcu anlayış, fedakârlık, özveri, aşırı kabullenmek gibi temaları barındırır. Ne aşırı kabullenmek ne de gerçeklerden kaçmak. Bu tutulma, bunlardan sıyrılarak dengeyi kurmamız için bir mesaj niteliğinde. Uyum adına olur olmaz her şeyi kabullenmeye çabalamaktansa biraz daha ayaklarımızı yere bastırmak istiyor. Balık değişken bir burç olduğu için ruh halimizde dönemsel dalgalanmalar yaşayabiliriz. Tabi şartlarda sıklıkla değişebilir. Önemli olan bizim kararlı olmamız.


Tutulmalar ekstra enerji barındırır, olayları çabuklaştırırlar. Bu yüzden de girişimlerimiz daha çabuk sonuç verir. Uzun zamandır kurtulmak, bırakmak istediğimiz konulara odaklanarak bunları gerçekleştirebilmek için gereken enerjiyi kendimizde rahatlıkla bulabileceğiz. Tutulma anı astrolojide uğursuz kabul edilen bir yıldızla birleşiyor. Bu yüzden zorluklar, olumsuzluklar elbette yaşanabilir. Bu dönemde su ve yer altı ile ilgili konular; su baskınları, aşırı yağışlar, yer sarsıntıları, volkanlar, denizler, deniz taşıtları ile ilgili problemler olabilir. Her türlü bağımlılıkta artış, depresyon, içe kapanma, çabuk vazgeçme, bırakma eğilimleri fazlaca görülebilir. Dalgınlık ve unutkanlıklara yatkın olabiliriz. Sağlığa gelince ayaklarımızda ve romatizmal ağrılarda artışlar olabilir.

Balık burcu astrolojide şifayla da ilgilidir. Bu yüzden kendi kendimizi şifalandırmak için kullanabiliriz. Varsa bağımlılıklarımızı terk etmek, ruh halimizi iyileştirmek, hayır diyemediğimiz konuları iyiden iyiye düşünüp doğru zaman ve yerde noktayı koyabilmek için kullanabiliriz bu tutulmayı.

Tutulmanın etkilerini önümüzdeki dönemde mistik, manevi konularda ve yaratıcılık gerektiren konularda da hissedeceğiz.

Güneş tutulmaları aynı zamanda yeni ay olduğu için yeni başlangıçlar yapmak için kullanmak çok yerinde olacaktır. Her hangi bir konuda eyleme geçmek için kullanabilir, sanatsal aktiviteler için, uğraşınız yoksa bir hobi edinmek için, işiniz ya da kendiniz ile ilgili konular için de faydalanabilirsiniz. Ve rüyalar… Onlar bize verilen hediyeler gibidir. Bilinçaltımız kapılarını rüyalarımız vasıtasıyla bizlere daha rahat açacaktır. Özellikle bu dönemde verdiği mesajları anlamaya çalışın.


Kendimize yönelmeyi, ne zaman vazgeçmemiz gerektiğini fark ederek kendimize rağmen kendimize direnmeyi başarabilirsek çok iyi başlangıçlar yapabilir ve kısa zamanda güzel sonuçlar elde edebiliriz.