22 Aralık 2014

22 Aralık haftasında gökyüzünde neler oluyor?


Güneş Oğlak Burcunda;

Güneş 22 Aralık itibariyle artık Oğlak burcundaki seyrine başlıyor. Bu vesileyle bütün Oğlak burçlarının doğum günlerini şimdiden kutlarım. Oğlak burcu sorumlulukları, mantıklı olmayı, istediğini elde edebilmek için yılmadan çalışmayı temsil eder. Zaten sembolü de bir dağ keçisidir. Nasıl bir dağ keçisi vazgeçmeden sarp yamaçlara tırmanıyorsa Oğlak burcu zirveye tırmanmak için yılmadan uğraşıp durmayı temsil eder. Sabrı ve kararlı oluşu sayesinde gözünü hedeften ayırmaz. Güneşin Oğlağa geçişiyle birlikte bugün sabah saatlerinde bir de yeni ay meydana geldi.. Hem güneşin oğlak geçişi hem de yeni ayın bu burçta olması az evvel bahsettiğim konulara odaklanmamızı sağlıyor. Yani bu bir ay boyunca çalışmak, sorumluk almak, planlamalar yapmak için oldukça güzel değerlendirilmesi gereken zamanlara işaret ediyor.

Satürn Yay Burcuna geçiyor;

Satürn gezegeni astrolojide en temel anlamıyla yapılandırmayı temsil eder. Doğum haritamızda geçtiği alanlarda bir yapılandırmaya tabi tutar bizi. Gerekirse baskı kurar, engeller koyar ve hayatımızı düzene koymamız için zorlar.  
23 Aralık Çarşamba günü Satürn Akrep burcundaki yolculuğunu tamamlayıp 20 Aralık 2017 tarihine kadar Yay burcunda ilerleyecek. Bu süre zarfında genel olarak eğitim, yayıncılık, medya, internet, hukuksal konular, fikirler ve hayat görüşlerimizle ilgili konular gündemimizde olacak. Bu konularda tamamlayamadığımız eksik kalan işler yeniden gündemimize gelebilir. Bu konularda derinleşme imkanı bulabiliriz. Elbette bu etkiler kişisel haritalarımızda Satürn’ün düştüğü evlere göre farklılık gösterecektir.

Perşembe ve Cuma günü sözlü veya yazılı iletişim kaynaklı gerginlikler, hatalar olabilir.  Yanlış anlaşmalara meydan vermemek adına temkinli davranmamızda fayda var.  

Ayrıca hafta boyunca çevremizdekilere karşı anlayışlı, hassas ve ılımlı yaklaşmamızı destekleyen işaretler var. Onları dinlemek, anlamak ve duygudaşlık kurmak için özellikle cumartesi gününü tercih edebilirsiniz. Yine manevi çalışmalar yapmak için ya da yaratıcılık gerektiren konular için değerlendirilebilir.


Pazar gününe kadar Hafta boyunca bacaklarımız biraz hassas olabilir. Varis, siyatik, menisküs gibi şikayetleriniz varsa, bacaklarınızı yormaktan kaçınmalısınız. Bunun yerine  bol bol masaj ve bakım yapabilir, dinlendirebilirsiniz. Pazar günü migren ağrıları olabilir. Tetikleyici gida ve şartlardan uzak durmakta yarar var. 


Astrolojiyi bilmek hayatımızı kolaylaştırır. Astroloji sayesinde daha az yara alıp daha çok mutlu olabiliriz. Faydalanmak, kulak vermek elimizde.

İyi Haftalar.